Onze werkwijze

Hoe komt een website eigenlijk tot stand? Bij de ontwikkeling van je nieuwe website komt veel kijken, hieronder lichten we stap voor stap onze werkwijze toe.

01. Briefing

Waarom heb je een nieuwe website nodig? En wat probeer je te bereiken met deze nieuwe website? Wij zijn van mening dat een website veel meer moet zijn dan een online visitekaartje, daarom zullen wij met enkele kritische vragen proberen wij te achterhalen wat nou écht je persoonlijke doelen zijn en hoe wij deze doelen kunnen bereiken.

Om je hierbij te helpen hebben wij een vragenlijst opgesteld. Aan de hand van deze informatie kunnen wij  inschatten wat er nodig is en wat dit ongeveer gaat kosten.

02. Sitemap

Zodra de doelen helder zijn beginnen wij met het verzamelen van alle informatie. Welke pagina’s moeten er op de website komen te staan? Om hoeveel pagina’s gaat het? En welke functionaliteiten zijn er nodig om de gewenste website te ontwikkelen?

Zodra wij in het bezit zijn van de benodigde informatie, bouwen wij een visuele sitemap. Dit maakt snel inzichtelijk wat we precies proberen te communiceren en wat de beste manier is om deze informatie te structureren.

03. Wireframe & Prototype

We beginnen met een wireframe, een schetsmatige versie van de website die helpt bij het bepalen van de inhoud, de plaatsing van elementen en de algemene structuur. Daarna gaan we aan de slag met het interactieve prototype. Hiermee kun je in je browser zelf ervaren hoe onze oplossingen werken voordat we ons bezighouden met het visuele ontwerp. Op dit moment is het misschien nog niet zo aantrekkelijk om naar te kijken, maar de focus ligt volledig op het tonen van de website’s functionaliteit en interactie.

04. Ontwerp

Nu komt het leukste gedeelte; we gaan aan de slag met kleuren, lettertypes, grafische elementen en beeldmateriaal. We ontwikkelen een online styleguide die ook als leidraad kan dienen voor je overige online uitingen (bijv. Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram). Deze styleguide passen wij vervolgens toe op het interactieve prototype.

Et voilà: en zo brengen wij je website tot leven!

05. Oplevering

Een paar weken voor oplevering lopen we jouw website grondig na om te zorgen dat alles naar behoren werkt. Zodra de website door onze keuring heen is gekomen plaatsen we de website op de hosting server zodat je er eindelijk mee kunt gaan pronken!

06. Hoe nu verder?

Gefelicteerd! Je gloednieuwe website is  eindelijk ‘af’, maar nu begint het eigenlijk pas echt! De hoogste tijd om je website onder de aandacht te brengen. Dit kan o.a. door je website te posten op al je social media kanalen, schrijven van blogs, verzenden van nieuwsbrieven, optimaliseren van je content. Uiteraard draagt dit ook allemaal weer bij aan die felbegeerde hogere positie in Google

Daarnaast heeft je website ook regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven presteren.

We weten dat het allemaal vrij overweldigend klinkt, maar ook hierbij helpen wij je graag op weg!

Offerte aanvragen

Heb je al een idee wat je met je nieuwe website wilt bereiken? Vraag dan direct je project aan door op onderstaande knop te klikken.

Vragen of behoefte aan advies?

Vraag een gratis adviesgesprek aan, dan ontdekken we samen wat de beste vervolgstappen zijn voor jouw onderneming.

dewalserij.nl maakt gebruik van functionele cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie