onze werkwijze

Hoe komt een website precies tot stand? Bij de ontwikkeling van je nieuwe website komt veel kijken, hieronder lichten we stap voor stap onze werkwijze toe.

01. Briefing

Waarom heb je eigenlijk een nieuwe website nodig? En wat probeer je er precies mee te bereiken? Wij zijn van mening dat een website veel meer moet zijn dan een online visitekaartje, daarom zullen wij met enkele kritische vragen proberen wij te achterhalen wat nou écht je persoonlijke doelen zijn en hoe wij je hierbij kunnen helpen.

Om je hierbij te helpen hebben wij een vragenlijst opgesteld, aan de hand van deze informatie kunnen wij al een inschatten wat er nodig is en wat dit ongeveer gaat kosten.

02. Sitemap

Zodra de doelen helder zijn beginnen wij met het verzamelen van alle input. Welke pagina’s moeten er op de website komen te staan? Om hoeveel pagina’s gaat het? En welke functionaliteiten zijn er nodig om de gewenste website te ontwikkelen?

Zodra wij in het bezit zijn van de benodigde informatie, bouwen wij een visuele sitemap. Dit maakt snel inzichtelijk wat we precies proberen te communiceren en wat de beste manier is om deze informatie te structureren.

03. Prototype

In plaats van te vertellen wat wij in gedachten hebben en je teveel met vakjargon te verwarren, bouwen wij eerst een interactief prototype van de website. Met behulp van dit prototype kun je zelf in de browser ervaren hoe onze aangedragen oplossingen werken. Er is in deze fase nog geen aandacht besteed aan het ontwerp. Het ziet er misschien (nog) niet zo mooi uit, maar het geeft wel een goed beeld van de werking van de website.

04. Ontwerp

Nu komt het leukste gedeelte; we gaan aan de slag met kleuren, lettertypes, grafische elementen en beeldmateriaal. We ontwikkelen een online styleguide die ook als leidraad kan dienen voor je overige online uitingen (bijv. Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram). Deze styleguide passen wij vervolgens toe op het interactieve prototype.

Et voilà: en zo brengen wij je website tot leven!

05. Oplevering

Een paar weken voor oplevering lopen we jouw website grondig na om te zorgen dat alles goed getest is en naar behoren werkt. Zodra de website door onze keuring heen is gekomen plaatsen we de website op de hosting server zodat je er eindelijk mee kunt gaan pronken!

Hoe nu verder?

Gefelicteerd! Je gloednieuwe website is  eindelijk ‘af’, maar nu begint het eigenlijk pas echt! De hoogste tijd om je website onder de aandacht te brengen. Dit kan o.a. door je website te posten op al je social media kanalen, schrijven van blogs, verzenden van nieuwsbrieven, optimaliseren van je content. Uiteraard draagt dit ook allemaal weer bij aan die felbegeerde hogere positie in Google. 

We weten dat het allemaal vrij overweldigend klinkt, maar ook hierbij helpen wij je graag op weg! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan je project aan, we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Meer weten?

Benieuwd wat de Walserij voor je kan betekenen of wil je eens op de koffie komen om de mogelijkheden door te spreken? Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

* deze velden zijn verplicht

dewalserij.nl maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie

Hulp nodig?

Laat een berichtje achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.