WordPress uitleg | Handleiding WordPress | Kennisbank | de Walserij

WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je websites en blogs kunt maken en beheren. Het is open source software, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is en door iedereen kan worden gebruikt, aangepast en verbeterd. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2003 en heeft sindsdien een enorme populariteit verworven.

WordPress is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende soorten websites, zoals persoonlijke blogs, zakelijke websites, online winkels, portfolio’s en meer. Het heeft een enorme gemeenschap van ontwikkelaars die duizenden gratis en betaalde thema’s en plug-ins hebben gemaakt die de functionaliteit van WordPress kunnen uitbreiden. Deze thema’s en plug-ins stellen gebruikers in staat om hun website aan te passen en te verbeteren op basis van hun specifieke behoeften.

Met WordPress kunnen gebruikers ook eenvoudig inhoud publiceren, bewerken en beheren via een gebruiksvriendelijke interface. Het heeft een ingebouwde WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get) die het mogelijk maakt om inhoud te maken en te bewerken zonder enige kennis van HTML of CSS. Dit maakt het creëren van inhoud veel gemakkelijker en toegankelijker voor iedereen.

WordPress is ook erg populair. Het wordt momenteel gebruikt door meer dan 40% van alle websites op internet. Dit omvat zowel kleine persoonlijke blogs als grote bedrijfswebsites en e-commerce winkels. WordPress is beschikbaar in meer dan 70 talen en wordt ondersteund door een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die elkaar helpen bij het oplossen van problemen en het verbeteren van de software.

In conclusie, WordPress is een populaire en veelzijdige CMS die gebruikers in staat stelt om gemakkelijk websites en blogs te maken en te beheren. Het is open source, heeft een enorme gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers en is beschikbaar in meer dan 70 talen. Of je nu een kleine persoonlijke blog wilt maken of een grote e-commerce website, WordPress biedt de flexibiliteit en de tools die je nodig hebt om een succesvolle online aanwezigheid op te bouwen.

Vragen of behoefte aan advies?

Vraag een gratis adviesgesprek aan, dan ontdekken we samen wat de beste vervolgstappen zijn voor jouw onderneming.

dewalserij.nl maakt gebruik van functionele cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Meer informatie